https://kappersenco.eu/

Meer resultaten…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Apparatuur
Barber Stoel
Barbershop
Behandelstoel
Kapsalon
Kapsalon apparatuur
Kapsalon Interieur
Nagelfreesmachine
Nagelstudio inrichting
Pedicure
pedicure gereedschap
Schoonheidssalon
Stof afzuigers
Tattoo Studio
Uncategorized
UV Nagel Lamp

De complete gids voor het starten van je eigen kapsalon

Inhoud

Heb je altijd al gedroomd van een eigen kapsalon beginnen? In deze gids nemen we je mee door alle stappen die nodig zijn om je eigen kapsalon op te zetten. Van het opstellen van een helder plan en het inrichten van je salon, tot het omgaan met de zakelijke kant en het aantrekken van klanten. We bespreken ook de mogelijke uitdagingen en risico’s die je kunt tegenkomen bij het starten van een kapsalon en hoe je deze kunt beheersen. Met deze gids ben je goed voorbereid om je droom van een eigen kapsalon te realiseren.

De eerste stappen naar je eigen kapsalon

Als je een start eigen kapsalon overweegt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel geven we je een overzicht van de eerste stappen die je moet nemen om een eigen kapsalon te starten. We bespreken het belang van een goede voorbereiding, het opstellen van een helder plan en het starten van een kapperszaak aan huis. Met deze informatie ben je goed op weg om een succesvolle startende kapper te worden.

Een helder plan voor je eigen kapsalon opstellen

Voordat je een eigen kapsalon kunt beginnen, is het belangrijk om een helder plan eigen kapsalon op te stellen. Dit helpt je om je eigen kapsalon aanpakken op een gestructureerde manier. Als startende ondernemer is het essentieel om een goed ondernemingsplan schrijven. In dit plan beschrijf je onder andere je doelgroep, marketingstrategie, financiële prognoses en de benodigde investeringen. Een goed ondernemingsplan helpt je om je ideeën concreet te maken en eventuele financiers te overtuigen van je plannen.

De voordelen van een eigen kapsalon aan huis

Een eigen kapsalon thuis starten kan veel voordelen bieden. Zo bespaar je op huurkosten en reistijd, en kun je flexibeler omgaan met je werktijden. Om een kapsalon aan huis beginnen, moet je rekening houden met een aantal zaken, zoals het aanvragen van de juiste vergunningen en het inrichten van een geschikte ruimte. Informatie over het starten van een kapperszaak aan huis en advies voor zzp’er kapsalon aan huis vind je bij de Kamer van Koophandel en op diverse online platforms. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regels omtrent het starten van een bedrijf aan huis.

Het belang van een goede voorbereiding en opleiding

Een goede voorbereiding is cruciaal bij het starten van een eigen kapsalon. Dit betekent niet alleen het opstellen van een ondernemingsplan, maar ook het volgen van een opleiding kapper. Nadat je je kappersopleiding afgerond hebt, ben je klaar om voor jezelf beginnen als kapper. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends en technieken in de kappersbranche en investeer in jezelf door regelmatig bijscholing te volgen. Zo zorg je ervoor dat je altijd de beste service kunt bieden aan je klanten.

Het inrichten van je kapsalon

Wanneer je besluit om een kapsalon te gaan inrichten of een schoonheidssalon te beginnen, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. In dit gedeelte geven we je informatie over het inrichten van je eigen kapsalon, tips voor het netjes inrichten van je salon, inspiratie voor kapsalontrends en het kiezen van professionele producten.

Tips voor het netjes inrichten van je kapsalon

Om je kapsalon netjes in te richten en goed aan te sluiten op de behoeften van je klanten, is het belangrijk om een logische indeling te kiezen. Denk hierbij aan de plaats van de kapsalon in het pand, de locatie van de wasbakken, spiegels en werkplekken. Zorg ervoor dat er voldoende loopruimte is en dat de salon een prettige sfeer uitstraalt. Houd rekening met de volgende tips:

 • Zorg voor voldoende opbergruimte voor je materialen en producten
 • Plaats de wasbakken op een logische plek, bijvoorbeeld dicht bij de ingang
 • Creëer een comfortabele wachtruimte voor je klanten
 • Investeer in goede verlichting, zowel voor de werkplekken als voor de algehele sfeer

Inspiratie voor kapsalontrends en een unieke huisstijl

Om je kapsalon of schoonheidssalon te onderscheiden van de concurrentie, is het belangrijk om een unieke huisstijl te creëren. Zoek inspiratie voor kapsalontrends en ontwerp een bijzondere inrichting die past bij jouw visie en doelgroep. Enkele ideeën voor een unieke kapsalon zijn:

 • Gebruik opvallende kleuren en patronen in je interieur
 • Integreer kunstwerken of unieke decoratieve elementen
 • Creëer een thema dat aansluit bij jouw doelgroep, bijvoorbeeld een vintage of eco-vriendelijke stijl
 • Investeer in bijzondere meubels en accessoires die passen bij je huisstijl

Professionele producten voor je kapsalon kiezen

Als professioneel kapsalon ondernemer is het belangrijk om te investeren in professionele producten voor je salon. Dit zorgt niet alleen voor een betere kwaliteit van je diensten, maar straalt ook professionaliteit uit naar je klanten. Enkele tips voor het kiezen van professionele producten voor je kapsalon zijn:

 • Onderzoek welke merken en producten goed aangeschreven staan in de branche
 • Test verschillende producten uit om te bepalen welke het beste bij jouw salon passen
 • Investeer in duurzame en milieuvriendelijke producten, indien dit aansluit bij jouw visie en doelgroep
 • Overweeg om samen te werken met een leverancier voor een langdurige samenwerking en eventuele kortingen

Door rekening te houden met deze tips en informatie, kun je een succesvolle en aantrekkelijke kapsalon of schoonheidssalon creëren die aansluit bij jouw visie en doelgroep.

De zakelijke kant van een kapsalon starten

Bij het starten van een kapsalon of het beginnen van een kapperszaak komt meer kijken dan alleen het inrichten van de salon. In dit gedeelte bespreken we de zakelijke aspecten van het opzetten van een bedrijf, zoals het schrijven van een goed ondernemingsplan, het regelen van de administratie en het afsluiten van verzekeringen.

Het schrijven van een goed ondernemingsplan

Een goed ondernemingsplan is essentieel voor het succes van je kapsalon of kapperszaak. Het helpt je om je ideeën en doelen concreet te maken en om potentiële investeerders en partners te overtuigen. Een goed ondernemingsplan bevat onder andere:

 • Een duidelijke beschrijving van je bedrijfsidee en doelgroep
 • Een marktonderzoek om de haalbaarheid van je idee te onderzoeken
 • Een financieel plan met een overzicht van de verwachte kosten en inkomsten
 • Antwoorden op belangrijke vragen zoals: Waarom wil je een kapsalon starten? Wat maakt jouw salon uniek? Hoe ga je klanten aantrekken?

Het belang van een goede administratie en boekhouding

Een goed geregelde administratie en boekhouding zijn cruciaal voor het succes van je kapsalon of kapperszaak. Het helpt je om overzicht te houden over je financiën en om op tijd te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het betalen van belastingen. Enkele tips voor het opzetten van een goede administratie zijn:

 • Zorg voor een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven
 • Maak gebruik van een boekhoudprogramma of schakel een boekhouder in
 • Registreer je bedrijf bij de Kamer van Koophandel (inschrijven KVK)
 • Houd je zakelijke administratie gescheiden van je privé-administratie

Verzekeringen, belastingen en andere wettelijke regels

Als ondernemer krijg je te maken met wetten en regels die van toepassing zijn op je kapsalon of kapperszaak. Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen en te zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet. Enkele aandachtspunten zijn:

 • Het afsluiten van de juiste verzekeringen voor je bedrijf, zoals een aansprakelijkheidsverzekering en een inventarisverzekering
 • Het op tijd belastingen betalen, zoals omzetbelasting en inkomstenbelasting
 • Het naleven van de Arbowetgeving en eventuele branche-specifieke regels
 • Het kiezen van een goede verzekering die past bij jouw bedrijf en risico’s

Door aandacht te besteden aan deze zakelijke aspecten, leg je een solide basis voor het succes van je kapsalon of kapperszaak. Of je nu een startende kapsalon bent of al ervaring hebt als thuiskapper, een goede voorbereiding op de zakelijke kant van het ondernemen is essentieel.

Marketingstrategieën voor je kapsalon

Om klanten naar je eigen kapsalon te trekken en je kapsalon te promoten, is het belangrijk om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen. In dit gedeelte bespreken we verschillende marketingstrategieën die je kunt toepassen om je eerste klanten naar je kapperszaak te trekken en je klantenbestand uit te breiden.

Het bepalen van je doelgroep en eerste klanten aantrekken

Om je marketingstrategie kapsalon effectief te maken, is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Denk na over wie je ideale klanten zijn en wat hun wensen en behoeften zijn. Als beginnend kapper kun je je richten op een specifieke doelgroep, zoals gezinnen, jongeren of professionals. Om je eerste klanten uit te nodigen, kun je gebruik maken van verschillende methoden, zoals:

 • Speciale aanbiedingen en kortingen voor nieuwe klanten
 • Samenwerkingen met lokale bedrijven en evenementen
 • Netwerken en mond-tot-mondreclame
 • Deelname aan branche-evenementen en beurzen

Daarnaast is het belangrijk om ondersteuning te bieden aan startende kappers en hen te helpen bij het opbouwen van een klantenbestand.

Het promoten van je kapsalon en het gebruik van social media

De inzet van social media is een krachtige manier om je kapsalon of schoonheidssalon te promoten en nieuwe klanten te bereiken. Zorg ervoor dat je kapsalon zichtbaar is op populaire platforms zoals Facebook, Instagram en Pinterest. Enkele tips voor het effectief gebruiken van social media zijn:

 • Regelmatig posten van aantrekkelijke en relevante content
 • Interactie met je volgers en reageren op vragen en opmerkingen
 • Gebruik van hashtags en geotags om je bereik te vergroten
 • Organiseren van winacties en samenwerkingen met influencers

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met andere online marketingkanalen, zoals e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Het belang van een goede website en Google Mijn Bedrijf

Een goede website is essentieel voor het succes van je kapsalon. Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en informatief is. Enkele belangrijke elementen van een goede website zijn:

 • Een duidelijke beschrijving van je diensten en prijzen
 • Professionele foto’s van je salon en je werk
 • Contactinformatie en een online boekingssysteem
 • Klantbeoordelingen en testimonials

Daarnaast is het belangrijk om je kapsalon te registreren bij Google Mijn Bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je salon zichtbaar is in de lokale zoekresultaten en op Google Maps. Bovendien kunnen klanten gemakkelijk reviews achterlaten en je contactgegevens vinden. Overweeg ook om een franchise te openen als je je kapsalon verder wilt uitbreiden en meer zichtbaarheid wilt creëren.

Door het toepassen van deze marketingstrategieën kun je je kapsalon succesvol promoten en een loyale klantenkring opbouwen. Of je nu net je eigen bedrijf begint of al ervaring hebt in de branche, effectieve marketing is essentieel voor het aantrekken van goede klanten en het laten groeien van je kapsalon.

Praktische overwegingen bij het starten van een kapsalon

Bij het innovatieve kapsalon openen zijn er verschillende praktische zaken waar je rekening mee moet houden. In dit gedeelte bespreken we enkele belangrijke overwegingen voor kapsalon ondernemers en kappers die starten met hun eigen zaak, zoals het kiezen van de juiste locatie, het bepalen van tarieven en het selecteren van je personeel.

Het kiezen van de juiste locatie en parkeergelegenheid

De locatie kiezen voor je kapsalon is een cruciale beslissing. Een buurt kapsalon moet goed bereikbaar zijn voor klanten en bij voorkeur over voldoende parkeergelegenheid beschikken. Om slim te beginnen met je kapsalon, houd je rekening met de volgende factoren:

 • De nabijheid van potentiële klanten en concurrentie
 • De zichtbaarheid en toegankelijkheid van de locatie
 • De beschikbaarheid van openbaar vervoer in de omgeving
 • De huur- of koopprijs van het pand

Zorg ervoor dat je kapsalon goed bereikbaar is voor zowel auto’s als fietsers en voetgangers. Een kapper aan huis kan ook een optie zijn als je een geschikte ruimte hebt en aan de wettelijke vereisten voldoet.

Het bepalen van je tarieven en betaalmethoden

Om een succesvolle kapsalon te runnen, is het belangrijk om je kapperstarieven te bepalen op basis van de kosten van je diensten, de concurrentie en de verwachtingen van je klanten. Om je tarief te berekenen, houd je rekening met de volgende factoren:

 • De kosten van producten en materialen
 • De tijd die je besteedt aan elke behandeling
 • De ervaring en expertise van je kappers
 • De prijzen van concurrerende kapsalons in de omgeving

Daarnaast is het belangrijk om verschillende betaalmethoden aan te bieden in je kapperszaak, zoals contant geld, pinbetalingen en mobiele betalingen. Dit zorgt ervoor dat je klanten gemakkelijk kunnen betalen voor hun behandelingen.

Het kiezen van je kappers en het aantal kappers

De kwaliteit van je diensten is grotendeels afhankelijk van de vaardigheden en ervaring van je kappers. Om je kapper te onderscheiden van de concurrentie, is het belangrijk om zorgvuldig je personeel te selecteren. Houd rekening met de volgende aspecten bij het kappers kiezen:

 • De opleiding en ervaring van de kapper
 • De specialisaties en technieken die de kapper beheerst
 • De communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid van de kapper

Bepaal ook het aantal kappers dat je nodig hebt om aan de vraag van je klanten te voldoen en een efficiënte workflow te garanderen. Overweeg om te beginnen met een klein team en dit uit te breiden naarmate je kapsalon groeit. Als je een ambulante kapper bent, zorg dan voor een goede planning en organisatie van je werk om je klanten optimaal van dienst te zijn.

Door rekening te houden met deze praktische overwegingen, leg je een solide basis voor het starten van een innovatieve salon en het creëren van een nieuwe kapsalon die zich onderscheidt in de markt.

Mogelijke uitdagingen en risico’s bij het starten van een kapsalon

Er zijn verschillende uitdagingen en risico’s kapsalon aan huis waar je rekening mee moet houden bij het starten van je eigen zaak. In dit gedeelte bespreken we hoe je een klassieke verzorgde kapsalon creëert, het belang van een goede naam en hoe je verstandig geld uitgeeft bij het opzetten van je kapsalon.

Risico’s van een kapsalon aan huis en hoe deze te beheersen

Er zijn enkele risico’s verbonden aan het starten van een kapsalon aan huis, zoals het bedrijfspand vinden dat voldoet aan de wettelijke eisen en het verkrijgen van de juiste vergunningen. Om deze risico’s te beheersen, is het belangrijk om je goed te informeren en advies in te winnen bij de brancheorganisatie ANKO. Zij kunnen je helpen met het opstellen van een plan en het vinden van een geschikt pand voor je kapsalon.

Hoe je je als kapper kunt onderscheiden in de markt

Om je als kapper te onderscheiden in de markt, is het belangrijk om je te specialiseren in bepaalde technieken of diensten. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een Hair & Beauty Centrum te starten, waar je naast kappersdiensten ook schoonheidsbehandelingen aanbiedt. Dit kan je kapsalon aantrekkelijker maken voor klanten en je onderscheiden van de concurrentie.

Het belang van een goede verzekering en het omgaan met onverwachte kosten

Een goede verzekering is essentieel voor het beschermen van je kapsalon tegen onverwachte kosten, zoals schade aan je pand of apparatuur. Zorg ervoor dat je een verzekering afsluit die dekking biedt voor alle mogelijke risico’s die je kapsalon kan lopen. Daarnaast is het belangrijk om een financiële buffer op te bouwen om onverwachte kosten op te vangen, zodat je kapsalon niet in financiële problemen komt.

Door rekening te houden met deze uitdagingen en risico’s, leg je een solide basis voor het succesvol starten van je eigen kapsalon en het creëren van een onderscheidende en verzorgde zaak.

Samenvatting

In deze complete gids voor het starten van je eigen kapsalon hebben we de belangrijkste aspecten besproken die je moet overwegen bij het opzetten van je eigen zaak. We hebben het gehad over het opstellen van een helder plan, de voordelen van een kapsalon aan huis, het belang van een goede voorbereiding en opleiding, en het inrichten van je kapsalon met professionele producten en een unieke huisstijl.

Daarnaast hebben we de zakelijke kant van het starten van een kapsalon behandeld, zoals het schrijven van een ondernemingsplan, het belang van een goede administratie en boekhouding, en het omgaan met verzekeringen, belastingen en andere wettelijke regels. We hebben ook marketingstrategieën besproken, zoals het bepalen van je doelgroep, het promoten van je kapsalon via social media en het belang van een goede website en Google Mijn Bedrijf.

Praktische overwegingen zoals het kiezen van de juiste locatie, het bepalen van tarieven en betaalmethoden, en het kiezen van je kappers en het aantal kappers zijn ook aan bod gekomen. Tot slot hebben we mogelijke uitdagingen en risico’s besproken, zoals het beheersen van risico’s van een kapsalon aan huis, het onderscheiden van je kapsalon in de markt en het belang van een goede verzekering en het omgaan met onverwachte kosten.

Met deze gids ben je goed voorbereid om je eigen kapsalon te starten en een succesvolle onderneming op te bouwen. Veel succes!

Table of Contents

Je zou ook kunnen genieten

 • All Posts
 • Barbershop
 • Kapsalon
 • Schoonheidssalon
 • Tattoo Studio
 • Nagelstudio inrichting
 • Uncategorized
 • Pedicure
  •   Back
  • Nagelfreesmachine
  • UV Nagel Lamp
  • Stof afzuigers
  •   Back
  • Kapsalon apparatuur
  • Kapsalon Interieur
  •   Back
  • Barber Stoel
  •   Back
  • Behandelstoel
  • Apparatuur
  •   Back
  • pedicure gereedschap
Load More

End of Content.

De waardering van www.kappersenco.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 121 reviews.

Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om jouw voorkeuren op te slaan, om inzicht te verkrijgen in bezoekersgedrag, maar ook om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Onder ‘Cookievoorkeuren’ kun je jouw voorkeuren opslaan. Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Privacybeleid Kappers & Co Over ons privacybeleid Kappers & Co geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Kappers & Co. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 30/05/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens. Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid. Over de gegevensverwerking Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn. Webwinkelsoftware Wordpress Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Wordpress. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Wordpress heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Wordpress is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Wordpress maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen. Wordpress behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren. Webhosting TransIP Wij nemen webhosting- en e-maildiensten af van TransIP. TransIP verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. TransIP heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. TransIP is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht. E-mail en mailinglijsten TransIP Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van TransIP. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. TransIP heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk. Payment processors Mollie Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Mollie deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie 's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. Billink - achteraf betalen Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Billink. Billink verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Billink heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Billink behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Billink deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Billink 's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Sisow bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. Beoordelingen WebwinkelKeur Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om een naam en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt. Verzenden en logistiek PostNL Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. UPS Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van UPS voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met UPS delen. UPS gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat UPS onderaannemers inschakelt, stelt UPS uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. Facturatie en boekhouden Moneybird Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Moneybird. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Moneybird. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. Moneybird is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Moneybird gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven. Externe verkoopkanalen Marktplaats.nl Wij verkopen (een deel van) onze artikelen via het platform van Marktplaats.nl. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Marktplaats.nl uw bestel- en persoonsgegevens met ons. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.Doel van de gegevensverwerking Algemeen doel van de verwerking Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting. Automatisch verzamelde gegevens Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens. Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek In voorkomende gevallen kan Charisam Handel op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten. Bewaartermijnen Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd. Uw rechten Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken. Inzagerecht U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen. Rectificatierecht U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast. Recht op beperking van de verwerking U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt. Recht op overdraagbaarheid U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd. Recht van bezwaar en overige rechten U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Charisam Handel. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken. Cookies Google Analytics Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Cookies van derde partijen In het geval dat softwareoplossingen van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring.
Save settings
Cookies settings